T艂oczone soki - dlaczego nale偶y je pi膰

W ostatnim czasie coraz wi臋ksz膮 popularno艣ci膮 zacz臋艂y si臋 cieszy膰 t艂oczone soki. S膮 one produkowane wy艂膮cznie z naturalnych owoc贸w, a technologia t艂oczenia pozwala na zachowanie w nich wszystkich warto艣ci od偶ywczych. Ma to du偶e znaczenie, poniewa偶 zbyt du偶a obr贸bka powoduje utrat臋 wielu warto艣ciowych minera艂贸w i witamin, a co za tym idzie r贸wnie偶 zdrowotnych korzy艣ci.

W przypadku sok贸w t艂oczonych do pasteryzacji stosuje si臋 nisk膮 temperatur臋, kt贸ra niszczy wszystkie bakterie, lecz r贸wnocze艣nie nie powoduje ubytku w witaminach. Regularne ich spo偶ywanie to 艣wietne uzupe艂nienie codziennej diety, co wa偶ne pi膰 j膮 mog膮 nawet ma艂e dzieci i osoby w podesz艂ym wieku.

Soki t艂oczone s膮 bardzo smaczne, zw艂aszcza 偶e ich wyb贸r na rynku jest coraz wi臋kszy i ka偶dy znale藕膰 mo偶e dla siebie ulubiony. Praktycznie ka偶dy polski producent syrop贸w posiada ich w ofercie przynajmniej par臋, tak wi臋c wybiera膰 b臋dzie w czym. Przewa偶nie s膮 sprzedawane w workach foliowych, z praktycznym kranikiem do nalewania.